Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket? Három receptet mutatunk retek, snidling és kókuszdió felhasználásával.
Rózsaszín retekbefőtt
Hozzávalók:
- 5-6 csokor piros vajretek
- 1 ek. méz
- 1 csipet só
- 0,5 dl almaecet
A retket alaposan mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd szeljük ketté. Tegyük őket egy lábosba és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi bőven ellepi, adjuk hozzá az almaecetet, a mézet és a sót is. Negyed óra alatt pároljuk puhára! Hagyjuk a lábosban kihűlni, majd szedjük befőttes üvegekbe, és locsoljuk meg a levével.
Hófehér kókuszlekvár
Ez valami nagyon különleges dolog, kicsit időigényes, de érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 2 fej kókuszdió
- 1 vaníliarúd
- 15 dkg nádcukor
A kókuszdiók egyik lyukát (három van a fenekén) fúrjuk ki, és eresszük ki belőlük a levét egy pohárba, majd óvatosan törjük fel a diókat! Szedjük ki a gyümölcshúst, távolítsunk el róla minden barna részt, csak a szép fehér hús maradjon, amit robotgéppel „reszeljünk le!” Tegyük egy lábosba a kókuszreszeléket, a kifolyatott levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot! Főzzük 35-40 percen keresztül, majd botmixerrel pürésítsük! Forrón szedjük üvegekbe, dunsztoljuk!
Harsány zöld snidlinges-petrezselymes olaj
Kezdjük el feltölteni a vitaminkészleteinket!
Hozzávalók:
- egy nagy csokor snidling
- egy nagy csokor petrezselyem
- jó minőségű olaj
- só
- szemes bors
A zöldfűszereket mossuk meg, tegyük egy jól zárható (csatos) üvegbe, és öntsük fel szobahőmérsékletű olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd zárjuk le. Meleg, világos helyen tároljuk kb. 2 héten át, közben néha rázogassuk meg! Majd szűrjük le, a finom, ízes olajat pedig töltsük vissza az üvegbe, és sötét, hűvös helyen tároljuk!
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>