Mi minden lehet finom egy kis kaportól?
Svájci pirítós, hideg burgonyaleves és cukkinis muffin receptek – variációk kaporra!
Svájci pirítós
Gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
2 csésze reszelt sajt
20 dkg apróra vágott szardella
1 evőkanál apróra vágott snidling
1 tk kapor
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál citromlé
1 / 8 teáskanál őrölt fekete bors
20 szelet rozskenyér
A hozzávalókat villával összetörjük, összekeverjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és megkenjük a szardellakrémmel. Megszórjuk reszelt sajttal, és egy kicsit grillezzük a tetejét.
Hideg kapros burgonyaleves
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
1 dl tejföl
1 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál liszt
só
ecet
1 csokor kapor
A megtisztított, kis kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és besűrítjük vele a levest. Belekeverjük a tejfölt és annyi ecetet, hogy kellemesen savanykás legyen. Még egyszer felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Hidegen tálalva kellemes nyári leves.
Kapros-cukkinis muffin
Hozzávalók 4 személyre:
1½ csésze teljeskiörlésű liszt
2 evőkanál cukor
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
3 teáskanál kapor (apróra vágva)
¼ csésze tej
½ csésze olvasztott vaj
2 tojás
2 csésze Ricotta sajt
½ csésze reszelt cukkini
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másikban a többi alapanyagot szinte habosra kikeverjük. A két tál tartalmát összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, ebbe kanalazzuk a tésztát, és 190 fokon aranybarnára sütjük (kb. 25 perc). A tetejét azonnal megszórhatjuk reszelt sajttal, és langyosan tálaljuk.
Ez a cikk a Képmás magazinban jelent meg. A lapra előfizethet itt>>
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>