Tormamártás: egy régi klasszikus
2014. 04. 22.
Főtt húsokhoz, sült csülökhöz kiváló kiegészítő ez az egyszerű mártás.

Tormamártás – Forrás: Freepik
Hozzávalók:
6 ek. reszelt torma
3 ek. liszt
6 dl tej
cukor
A tormát összekeverjük 2 dl tejjel, 5 percig fedő alatt pároljuk. A lisztet kevés tejjel simára habarjuk, és állandó keverés mellett a tormára öntjük. Végül felengedjük a maradék tejjel, összeforraljuk, és cukorral ízesítjük. Langyosan tálaljuk.
A torma a természet antibiotikuma.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>