Három nem szokványos mártás a sült hús mellé: rebarbara chutney, rozmaring-pesto, almás tormakrém
Húsokhoz mind a chutney, mind a pesto, mind a tormakrém ideális lehet. Receptkülönlegességeinket érdemes kipróbálni.
Rebarbara chutney
Hozzávalók: fél kg rebarbara, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kk. őrölt kömény, 1 ek. méz, egy kis darabka gyömbér, kevés olívaolaj.
Az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt rebarbarát! Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt, a gyömbért és a fokhagymát reszelve, valamint a mézet! Főzzük puhára! Forrón szedjük üvegekbe vagy egyenesen a tányérra a sült hús mellé!
Rozmaring-pesto
Hozzávalók: 4 szál rozmaringág, 4 ek. olívaolaj, 2 ek. citromlé, 3 kisebb gerezd fokhagyma, csipet só
Húzzuk le a rozmaring leveleit a szárról! Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és robotgépben keverjük homogénné! Puha bárányhúshoz ajánlom!
Almás tormakrém
Hozzávalók: egy nagy darab torma, 2 darab alma, 2 dl tejföl, csipet só, bors, kevés méz
A tormát és az almát tisztítsuk meg és reszeljük le! Adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kevés mézzel, és jól keverjük össze!
Klasszikus tormamártás receptünket itt olvashatja.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>