Hazánkban nem pusztán a népesség és a házasságok száma csökken, hanem a párkapcsolatban élők aránya is, főként a húszas-harmincas éveikben járók között. Tehát nem...
Diákként, kisgyerek vagy betegápolás mellett munkát vállalni nehéz. Nehéz, de szükség van a fizetésre, vagy nehéz, de néha szükség van rá a lelki/szellemi egészség...
A kiégés nem csupán átható, huzamosabb ideig tartó fáradtságot jelent, a testi tüneteken túl érzelmi, mentális kimerültséget is takar. Rendszerint hosszú ideig fennálló stressz...
A természetben minden bőrproblémára van megoldás – állította mindenki Ilcsi nénije, aki 1958 júniusában kezdte el kozmetikusi pályafutását és termékei megalkotását. A XXI. Ilcsi...
Mintha láthatatlan erő mozgatná az embereket abba az irányba, hogy valami eredetit, formabontót prezentáljanak ország-világ elé, valamit, ami kiemeli őket a szürke tömegből, amitől...
„Edvárd, nem szóltál a pincérnek, hogy ne tegyen szívószálat a limonádédba?” – dorgálja játékosan Dóri a férjét, miközben már veszi is elő táskájából a...
Prostituáltak életösszegzéseit olvashatjuk a fekete falon, fehér betűkkel. Felpofozottat imitáló női arc néz ránk hatalmas, művészi fotóról. A termek között vörös, tűsarkú cipőnyomok mutatják...
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...