Egy kis friss dió, mézzel
Lassan beköszönt a hideg idő, nem árt felkészülnünk a fogadására! Nagykabát, méz, sapka, hagymalekvár, zárt cipő, dió, gyömbér, meleg pokróc…
Mazsolás hagymalekvár
Igazi kulináris különlegességnek számít a hagymalekvár. Egy zöldség, mely az édes gyümölcsök ruháját húzza magára. És illik rá.
Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 2 ek. mazsola, fél liter 100%-os narancslé, 12 dkg nádcukor, 4-5 ág kakukkfű, néhány szem koriandermag, csipet só
Elkészítés: A hagymát tisztítás után vágjuk nagyon apró kockákra, majd a mazsolával és a narancslével tegyük fel főni! Forraljuk fel, majd alacsonyabb lángon 1 órán át pároljuk! Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a fűszereket, és főzzük további 15 percen át! Forrón töltsük üvegekbe, dunsztoljuk. Akár fél évig is eláll!
Friss dióbél mézkabátban
Most a dió kapott magára meleg, mézes takarót…
Hozzávalók: 1kg friss dió, hígabb állagú méz
Elkészítés: A friss diót dobjuk pár percre forró vízbe, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját! Majd a meztelen szemeket tegyük üvegekbe, locsoljuk meg mézzel (teljesen lepje el), és csavarjuk rájuk a kupakot! Állítsuk őket egy vízzel teli fazékba, a víz forrásától számítva 10 percen át hagyjuk őket a gőzben! Igazi csemege az egész családnak!
Gyömbéres fűszersó
A fűszersók receptje igazán egyszerű: szerezz be jó minőségű tengeri sót, és ízesítsd kedved szerint! Én a gyömbéres változatot készítettem.
Hozzávalók: 10 dkg tengeri só, egy közepes darabka friss gyömbér
Elkészítés: Hámozás után reszeljük le a gyömbért, és a sóval alaposan morzsoljuk össze, majd egy sütőpapírral bélelt tálcán hagyjuk száradni! Másnap szedjük üvegekbe! Ajánlom szárnyas húsok fűszerezéséhez, illetve halak ízesítésére!
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>