Az étterem házhoz jön – de nem a megszokott „elküldték és kész” módon

Ma már nem nagy különlegesség otthonra ételt rendelni, és mivel rengetegen foglalkoznak ezzel, egyre nehezebb újat mutatni ebben a műfajban. Van, akinek ez mégis sikerült, és megteremtette a békebeli terített asztal élményét – a mi otthonunkban.

Zsidai home
Kép: Bogos Zsuzsanna

A kortárs környezetbarát elvárásoknak megfelelő papírcsomagolásban érkezik hozzánk az étel a Zsidai home-tól, és már a külcsín apró részleteiből is látszik, hogy minőségi élményt szánnak nekünk. A dobozokból a mindenki által ismert és szeretett magyar ízek kerülnek elő, kiváló alapanyagokból, magas minőséggel elkészítve. Ez persze nem újdonság, akárhányszor ettem a Zsidai-éttermekben, ez mindig így volt. Viszont étteremben enni és otthon enni, az két nagyon különböző műfaj. Dicséretes, ha valaki mind a kettő követelményeivel tisztában van és törődik is ezzel.

Átlagos ételrendelésnél, mire a téli hidegben betoppan a futár az étellel, általában két lehetőség közül választhatunk. Vagy megesszük úgy, ahogy érkezett, langyosan, hogy legalább a friss étel élményéből jusson valamennyi. Vagy megmelegítjük, kisakkozva, hogy a különböző összetevők hogyan veszíthetnek a legkevesebbet ízükből és állagukból. És itt válik lényegessé, ha az étterem tisztában van azzal, hogy az ételt otthoni körülmények között esszük, és oda is figyel arra, hogy ez mivel jár.

A Zsidai home-tól rendelt ételt ugyanis eleve arra szánják, hogy a melegítés során mi fejezzük be, és ehhez megadják a megfelelő instrukciókat is. Az egészből kiviláglik, hogy több ez nekik annál, minthogy kifizettük az ételt, elküldték, és kész.

Az aprólékos leírás arról tanúskodik, tényleg figyelmet fordítanak arra, hogy jót együnk. Erről a hozzáállásról szól az igazi vendéglátás, amit még ebben a rendkívüli helyzetben is sikerült átadni.

Próbaként egy igazi téli menüt állítottam össze hétvégi családi ebédnek: gombakrémlevest, sóletet kacsacombbal és sütiválogatást. A leves és a betétnek szánt gombák külön voltak csomagolva, így megőrizték friss, roppanós ízüket, nem áztak szét. Csak akkor tettem bele a lébe, amikor megmelegítettem azt. Pár perc alatt kész volt, nagyjából annyi idő, hogy közben nyugodtan megteríthetünk. Ráadásul a főzésben járatlanok is biztosan tudják teljesíteni ezt a feladatot, így akár ki is adhatjuk valamelyik családtagnak.

Kép
Zsidai home
Kép: Bogos Zsuzsanna

A sólet kellően szaftos a melegítéshez – de a leírásban az is benne volt, hogy adhatunk hozzá vizet, ha úgy szeretjük. A kacsához külön csomagoltak fűszervajat: ezzel bekenve tettem a sütőbe, így nemhogy nem száradt ki a melegítéskor, hanem szép ropogósra sült: mi fejezzük be az ételt, úgy, hogy közben minimális az ezzel járó feladatunk. Látható, hogy pont azokat a problémákat oldották meg, amelyekkel különböző összetevőjű ételeknél szembesülünk, ha házhoz rendelünk. 

Kép
Zsidai home
Kép: Bogos Zsuzsanna

Ez persze nem az a típusú gyorsebéd, amit az ember a munkába rendel magának. Az otthoni (családi) ebéddel szemben sokkal nagyobbak az elvárásaink, és ez a minőség ennek tökéletesen megfelel. Mivel minden vákuumcsomagolt, ha nem bontjuk fel, napokig eláll (ennek pontos időtartama az étel összetevőivel együtt szintén szerepel a dobozon), így akár előre is rendelhetünk több ételt. Egy doboz egyébként eleve két adagot tartalmaz, ami szintén nagyon praktikus.

A Zsidai home ételkínálatában megtalálhatók a 21, a Pest-Buda, a Baltazár, a Spíler és hamarosan a Jamie Oliver éttermek fogásai is.

Az ünnepekre karácsonyi menüvel is készülnek, így éttermi minőségű ünnepi ételeket tudunk otthon enni, anélkül, hogy a fél napot a konyhában töltenénk. (Ezeket december 19-ig lehet megrendelni, és 22-én vagy 23-án szállítják ki.) Rendelni itt lehet: https://www.zsidaihome.hu/

Támogatott tartalom.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti