Avokádó krémleves
Bár e zöldség nevéről garantáltam az avokádókrém jut először az eszünkbe, számtalan egyéb finomság is készíthető belőle. Az egyik legegyszerűbb a krémleves, amely picit sem bonyolultabb, mint mondjuk ugyanez brokkoliból. Ráadásul még főzni sem kell.
Hozzávalók:
2 nagyobb avokádó
1 liter húsleves alaplé (a leveskocka is megteszi)
fél deci fehérbor
2 deci tej vagy tejszín
reszelt parmezán ízlés szerint
frissen készített pirítós
olívaolaj
fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A héjából kikaparjuk a puha avokádót, majd egy tálban villával vagy krumplinyomóval alaposan összetörjük. Pár kanálnyit félreteszünk belőle. Ezt követően a maradékot robotgéppel keverjük nagyjából 3 percig, majd hozzáadjuk a langyosnál nem melegebb leves felét. Amikor már azzal is kellőképp elelegyedett a zöldségpüré, hozzáöntjük a leves maradék részét, majd beletöltjük a 2 deci tejszínt és a bort is. Ezt követően a levest sózzuk és borsozzuk, majd tálalás előtt tetejére tesszük a félretett pürés zöldséget, majd reszelt sajttal is megszórjuk.
A kész levest foghagymával bedörzsölt, vagy akár fokhagymadarabokkal meghintett, olívaolajjal picit leöntött pirítóssal fogyasztjuk.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>