11. Tárkonyos fűszerecet
Egy jó fűszerecetre mindenkinek szüksége van. Bármilyen zöldséghez használható, így a legegyszerűbb salátákat is ünnepivé varázsolja, ízesíthetünk vele mártást és zsíros húsok mellé kínált savanyúságot, vagy pácolhatunk vele. Ráadásul ajándéknak is mutatós.
A Pesti Hírlap 1930-as években megjelent szakácskönyve egy francia alapreceptet ajánl. Ehhez szükség lesz finomra vágott tárkonylevélre és mogyoróhagymára, bazsalikomra, babérlevélre, szegfűszegre és szegfűborsra. A fűszereket leöntjük 2,5 dl forrásig hevített ecettel és 7,5 dl hideg ecettel, majd ha az egész kihűlt, lezárjuk az üveget.
Mai ötlet: a régi recept 3 liter folyadékkal dolgozott, én ezt harmadoltam. Ehhez a mennyiséghez egy hagymát, egy jó evőkanál tárkonyt, fél evőkanál bazsalikomot, egy babérlevelet és három-négy szem szegfűborsot, illetve szegfűszeget használtam. Friss fűszerekből az igazi, de ennek hiányában használhatunk szárítottat, az is átadja az aromáját.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>