Három gyors tavaszi recept: medvehagyma esszencia, almaméz és szörp házilag

2016. 03. 21.

Medvehagyma esszencia, hársfavirág szörp és almaméz készítése házilag.

medvehagyma receptek
Kép forrása: Freepik

Medvehagyma esszencia

Hozzávalók: 2-3 csokor friss medvehagyma, só ízlés szerint, olívaolaj ízlés szerint

Az alaposan megmosott és lecsöpögtetett medvehagymát aprítsuk fel, adjuk hozzá a sót és az olívaolajat, majd töltsük üvegekbe! Sötét, hűvös helyen nagyon sokáig eláll! Húsok, zöldségek ízesítéséhez ajánlom és fűszervaj is készíthető belőle!

Medvehagymát több hazai helyszínen mi magunk is gyűjthetünk, a lelőhelyekről itt írtunk.

Hársfavirág szörp

Hozzávalók: egy nagy csokor hársfavirág, 1 kg cukor, 1 kezeletlen héjú citrom

A cukorból készítsünk sűrű szirupot! A virágot tegyük egy nagy üvegbe, karikázzuk rá a citromot, majd öntsük rá a kihűlt szirupot! Takarjuk le, 4 napon át érleljük, de naponta keverjük meg! A végén szűrjük le, és töltsük kifőzött üvegekbe!

Kép
szörp recept
A kép illusztráció – Forrás: Freepik

Almaméz

Hozzávalók: 4 liter rostos (szűretlen) 100%-os almalé, fél kg nádcukor, egy kiskanál őrölt fahéj

Kezdjük el melegíteni egy lábosban az almalevet, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, kevergessük, míg a cukor elolvad! Ezután már nem kell folyamatosan kevergetni, kis lángon, kb. 2 óra alatt főzzük sűrűre, majd töltsük üvegbe!

Kép
almaméz
A kép illusztráció – Forrás: Freepik

Sűrű, mézállagú, sötét színű szirupot kapunk a végén. Kenhetjük kenyérre, palacsintába, süteményekhez és sült sajtokhoz adhatjuk öntetként!

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti