Körtechips, naspolyalekvár, fokhagymás szilvamártás – Készüljünk az őszre finomságokkal!
Nyári élményeinkkel felvértezve vágjunk bele az őszbe! Szeressük, csodáljuk, ízlelgessük!
Körtechips csokoládéval
Hozzávalók:
5-6 szem kemény körte
200 g ét/tej/fehér csokoládé
A megmosott körtéket nagyon vékonyra szeleteljük fel, hosszanti irányban! Terítsük ki őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd meleg helyen szárítsuk 1-2 napon át!
Ha kész, olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, majd mártsuk bele a körteszeleteket! Helyezzük őket vissza a tepsire, és tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé megdermedjen!
Fahéjas, vörösboros naspolyalekvár
Hozzávalók: 1 kg érett naspolya, 20 dkg nádcukor, 2 dl vörösbor, 2 tk. őrölt fahéj
A naspolyát mossuk meg, majd héjastul, magostul 15-20 perc alatt főzzük puhára a borban! Szűrjük le, majd szitán nyomkodjuk át! A péphez adjuk hozzá a cukrot és a fahájat! Főzzük tovább 20 percen át a boros lében! Forrón szedjük üvegekbe, tegyük száraz dunsztba!
Fokhagymás szilvamártás
Hozzávalók: 20 dkg szilva, 1,5 dl vörösbor, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 ek. méz, só, bors
A szilvát mosás és magozás után áztassuk be a borba 30 percre, majd adjuk hozzá a mézet, a sót, a borsot, és lassú tűzön főzzünk belőle mártást! A fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre, és azt is adjuk a mártáshoz. Főzzük még őket együtt 5-10 percen át! Ez a mártás különleges kísérője lesz a sült húsoknak!
Ez a cikk a Képmás magazinban jelent meg. A lapra előfizethet itt>>
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>