„Egy csepp 2. század, egy csepp 21. század” – Az Alisca Borászatban jártunk
A bor szorosan kapcsolódik az emberiség történelméhez. Velünk van kezdetektől fogva, és kulináris élvezetek valódi forrása. „Bonum vinum laetificat cor hominis” – áll a...
Képmás-beszélgetések
Aki bort iszik, nem kap kolerát. Ezt már eleink is felismerték. – Képmás-est a szőlőről
A szőlővel rengeteg jó dolog történhet a borrá váláson kívül is. Saly Noémi irodalom- és Budapest-történésszel, számos szakácskönyv szerzőjével a szőlő kultúrájáról beszélgettünk. A...
Stenszky Cecília
A bor: ajándék Istentől
Amióta családom van, s igyekszem egészséges és tápláló ételeket főzni, gyakran figyelem meg magamon is, hogyan hat rám egy étel. Csak tiszta forrásból –...
Páczai Tamás
(B)országimázs, avagy folyékony aranyunk
Április 10. és 12. között Budapest ad otthont az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének. Az esemény inkább...
Páczai Tamás
Egri csillogók
Egerben és környékén a kereskedőket és a vándorokat valaha őrkunyhók fénye vezette útjukon. Ezeket jórészt az egri szőlősgazdák építették a Nagy-Egeden és a város...