19. Fahajas tészta
Keleties ízvilágú édességet is készíthetünk régi recept alapján, ráadásul nagy tapasztalat sem kell hozzá. Egy 1909-ben lejegyzett recept útmutatását követve csak összekeverjük a hozzávalókat, és megsütjük…
A „fahajas tészta” ráadásul lisztmentes, a Divat Újság ugyanis ezeket a hozzávalókat sorolja: „250 g hámozott és kevés rózsavízzel finomra tört mandulát 26 g finom porcukorral, egy egész tojással és 10 evőkanál tejföllel, kevés tört fahéjjal és fél citromnak finomra vágott héjával habosra kavarunk.” Ezt a masszát nagyjából húsz percig sütöttem, 200 fokon. Tűpróbával ellenőrizhető a belseje.
Mai ötlet: a rózsavíz és a mandula nagyon jó együtt, így tényleg elég hozzá egy kevés fahéj, mással kár lenne túlbonyolítani a receptet. Esetleg a cukor egy részét helyettesíthetjük mézzel, ez az ízén és az állagán is éppen csak annyit javít, hogy tökéletessé váljon az édesség. Tálaláskor mandulával szórtam meg.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>