Avokádós zöldtészta recept
Ez a rozmaringos, füstölt sonkás, avokádós tészta igazi ínyencség, elkészítése gyors és pofonegyszerű (a tésztaszósz összeállítható annyi idő alatt, amennyi alatt a tészta kifő). A hozzávalók beszerzésével sem kell sokat bajlódnunk, hiszen (talán az avokádót leszámítva) minden összetevője könnyen beszerezhető.
Hozzávalók:
20 deka hosszúmetélt
10 deka füstölt sonka
1 avokádó
1 teáskanál olívaolaj
1 kisebb fej hagyma, vagy 2 mogyoróhagyma
friss vagy szárított rozmaring
fél citrom héja lereszelve
2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg sós vízben, majd amikor elkészült, szűrjük le. Ez idő alatt egy kis serpenyőben melegítsük meg az olívaolajat, majd pároljuk benne nagyjából 5 perc alatt a szeletekre vágott hagymát – arra mindenképp figyeljünk, hogy jól puhuljon, illetve megpiruljon. Ezt követően keverjük hozzá a rozmaringot, adjuk hozzá a szeletekre vágott sonkát, majd a vékony csíkokra szelt héj nélküli avokádót. A szószt főzzük 1–2 percig, de ne tovább. Ha elkészült, a tésztára téve azonnal fogyaszthatjuk.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>