Petrezselyem és zsálya a mélyhűtőből – Tippek fűszertartósításra

Még a téli fagyok előtt gyűjtsük be a kertből vagy a piacról a friss fűszereket és fagyasszuk le őket praktikus formában!

zsálya jégkockában
Illusztráció forrása: Freepik

Vágjuk apróra a petrezselymet, zellert, zsályát, bazsalikomot vagy az egyéb fűszereket és szórjuk bele a jégkocka tartóba, majd tegyük a fagyasztóba. Fagyás után ki is vehetjük a kockákat és folpackba hajtogatva tárolhatjuk, hogy kevesebb helyet foglaljon. Főzéskor egy mozdulattal, problémamentesen adagolhatjuk az ételbe a friss fűszert kockánként, a kívánt mennyiségben.

A friss zöldségek, fűszerek későbbi használatának tartósítására másik megoldásként választhatjuk azt is, hogy lereszeljük, és sóval összekeverve befőttesüvegekbe tesszük el a zöldségeket: répát, hagymát, zöld fűszert.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti