Áfonyalikőr és dinnyelekvár: különleges receptek a kerti partikra
Nem baj, ha az augusztusi kerti partik hosszúra nyúlnak, amíg van elegendő áfonyalikőr a poharakban, dinnyelekvár a sütiben és ecetben eltett csili a hús mellett, nem lesz okunk panaszra.
Frissítő áfonyalikőr
Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 5 dl gin, 15 dkg cukor
Elkészítés: A megtisztított áfonyát turmixoljuk le, locsoljuk meg a ginnel, majd tegyük 2 napra a hűtőbe! Ha letelt az idő, szórjuk rá a cukrot, pihentessük így 2 órán át, néha kevergessük meg! Szűrjük le (akár többször is, ha zavaros lenne), majd töltsük üvegekbe és a hűtőben tároljuk!
Dinnyelekvár
Hozzávalók: 1 kg görögdinnye (héjnélküli, magozott súly), 30 dkg nádcukor, egy fél citrom leve
Elkészítés: A dinnyét magozzuk ki és vágjuk apróbb kockákra! Tegyük fel főni a cukorral és a citromlével! Alacsony hőfokon forraljuk fel, sűrűn kevergetve! Forrás után még főzzük 10 percen át, majd botmixerrel pürésítsük, és forraljunk rajta még egyet! Forrón töltsük üvegekbe, tegyük száraz dunsztba! Nyári piték különleges tölteléke!
Ecetben eltett csilipaprika
Hozzávalók: 30 dkg csilipaprika, egy marék szemes tarkabors, 3 babérlevél, 6 dkg nádcukor, fél dl fehérborecet, 3 tk. só
A megmosott paprikákat enyhén vágjuk be úgy, hogy a magjait könnyen ki tudjuk szedni (aki bírja, benne hagyhatja a magokat). Tegyük a fűszereket egy nagy üvegbe, majd dobjuk bele a paprikákat is! A cukrot és az ecetet melegítsük össze, várjuk meg, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd öntsük bele ezt is az üvegbe! Hagyjuk hűlni, majd a hűtőben érlelgessük 2 hétig! Grillhúsok kiváló kísérője!
Ez a cikk a Képmás magazinban jelent meg. A lapra előfizethet itt>>
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>