Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel
Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha című könyvének bemutatója kapcsán elmondta: célja az emberek visszaterelése az egészséges táplálkozás felé, amitől a tartósítószerek, feldolgozási módok és néhány divatba jött új termék tömeges fogyasztása miatt elszakadtak. Valamikor természetes alapanyagokból – például almából, káposztából, répából, búzából – készített ételeket ettünk, amit a családok nagy része maga termelt meg. A hagyományos magyar konyha gazdag az ilyen élelmiszerekből készült ételekben, de a világ más részeiről is lehet gyűjteni hasonló recepteket. A szerző például Németországban töltött évei során is számos ilyet talált. A helyi alapanyagokból készült ételek nemcsak finomak, hanem egészségesek is.
A fotókkal illusztrált receptek a hagyományos magyar konyha ételeit idézik fel kicsit átalakítva, kiegészítve a nagyvilág hagyományos ételeivel.
A könyv újrahasznosított papírból készült, a Kétezeregy Kiadó gondozásában jelent meg.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>