18. Szilvabonbon
A dióval töltött szilva receptjével Németh Zsuzsána 1858-ban megjelent szakácskönyvében találkoztam először. Hamar kiderült, hogy ez a páros nemcsak nekem tetszett: számos, 20. századi receptgyűjteményben visszaköszönt az ötlet. Ha pedig továbbgondoljuk, napjainkban is megállhatja a helyét – akár karácsonyi ajándékként.
Itt tulajdonképpen nincs recept, Németh csupán annyit írt, az aszalt szilva készíthető úgy, hogy „hosszan kettévagdalják, a magját kiszedik, mandulát tesznek bele, avagy friss meghámozott diógerezdet vagy ánizsmagot”.
Mai ötlet: áztassuk szilvapálinkába a gyümölcsöt, mielőtt megtöltjük, ha pedig megtöltöttük, mártsuk olvasztott csokoládéba!
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>