Vörösboros áfonya recept
Gyümölcs és bor. Ezt a tökéletes párost ajánlja a Nagyasszony című lap 1937-ben megjelent receptje, amely arra is remek példa, hogy nem kell profinak lenni a lekvárfőzéshez. Szerzőnk is elkészítette a finomságot, és ki is egészítette mai ötletekkel a régi receptet!
A régi recept tényleg roppant egyszerű: „5 kg gyümölcshöz 1 liter bort és 3 kg cukrot veszünk. A bort és a cukrot sűrű sziruppá főzzük, beleadjuk az áfonyát és addig főzzük, míg tányérra csepegtetve belőle, kocsonyásodni kezd.” Persze, ilyenkor nem feltétlenül van időnk nagy befőzésre, így nyugodtan felezhetjük, harmadolhatjuk, vagy még tovább csökkenthetjük a mennyiséget.
MAI ÖTLET: friss gyümölcs hiányában használhatunk fagyasztottat. Én most száraz vörösbort tettem a lekvárba, de ezt ízlés szerint variálhatjuk. Fűszerekkel még közelebb hozhatjuk a karácsonyhoz: fahéjjal és szegfűszeggel klasszikus téli ízt kapunk, ha pedig valami izgalmasabbat szeretnénk, próbáljuk ki a vaníliát!
A recept a Képmás adventi recept kalendárium része. Még több karácsonyi, ünnepi receptért kattintson ide>>.
Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!
Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!
Támogatom a kepmas.hu-t>>